ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ

   

ΓΑΥΡΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΜΠΑΤΣΙ

ΓΑΥΡΙΟ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΤΣΙ

 

Vassiliki Kontou Studios

 

 

Superferry II

 

Το Γαύριο Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού.Είναι το κύριο λιμάνι της Ανδρου,εκεί όπου θα φτάσετε για να αρχίσει η περιήγησή σας στην Άνδρο.Ακριβώς έξω από το Γαύριο,κατά μήκος του παράκτιου δρόμου προς το Μπατσί, θα βρείτε τα πανέμορφα χωριά του Αγίου Πέτρου,Κυπρί, Χρυσή Άμμος, Στιβάρι, Αγία Μαρίνα.

Για κολύμπι,ιστιοπλοΐα και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ,έχετε αρκετές επιλογές από καθαρές παραλίες να επέλεξε.

Υπάρχει μια πληθώρα από μαγαζιά, εστιατόρια και μια ποικιλία από νυχτερινή ζωή. 

Πύργοι - Ακριβώς έξω από το λιμάνι του Γαυρίου, στο χωριό του Αγίου Πέτρου,στην πλευρά του βουνού θα βρείτε τον «Πύργο του Αγίου Πέτρου»,ο οποίος στέκεται σε ύψος πάνω από 20 μέτρα . Είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους πύργους στις Κυκλάδες. Είναι κατασκευασμένος από σχιστολιθικούς βράχους κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής περιόδου.
Πεζοπορία - Μονοπάτια από το Μπατσί προς Στιβάρι Μπατσίου και τον Όρμο Κορθίου.
Μοναστήρια - Μ. Ζωοδόχου Πηγής - Μονή Αγίας - Βρίσκεται στη θέση της Καψοράχης.Θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο μοναστήρι των Κυκλάδων.Η μονή είναι αφιερωμένη στην Ζωοδόχου Πηγής και δεν έχει αλλάξει από τον 18ο αιώνα.Η εκτιμώμενη ύπαρξή της είναι από το έτος 1535. Στο μοναστήρι θα βρείτε το κεφάλι του Αγίου Τρύφωνα και άλλα κειμήλια εξαιρετικής σημασίας.Μονή Σωτήρος-Κοντά στο χωριό Γίδες,διασχύζοντας την Μονή Αγίας. Ιδρύθηκε το 1596.
Μουσεία - Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στην παλιά Ανδρο στο χωριό της Παλαιόπολης. Πολλά από τα ιστορικά στοιχεία και ευρήματα που βρέθηκαν στις αρχές των ανασκαφών εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Γουλανδρή στη Χώρα. Κοιτάζοντας κάτω από το δρόμο προς τη θάλασσα μπορείτε να δείτε την βυθισμένη παλιά πόλη. Από την άνω πλευρά του κεντρικού δρόμου από την πλευρά του βουνού υπάρχει ένας πανέμορφος καταρράκτης.
Αρχαιολογικοί Χώροι - Υψηλή.Βρίσκεται κοντά στη στάση του λεωφορείου. Εκεί μπορείτε να δείτε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα ερείπια ενός αρχαίου χωριού.
Ανεμόμυλοι - Νερόμυλοι - Περιοχή Καλυβάρι, Βιτάλι και κοντά στον Αμμόλοχο.
Περιστεριώνες - Βρίσκοντε σε όλα τα Χωριά.
Πηγές γλυκού νερού- Βρίσκονται σε όλα τα Χωριά.
Κολύμπι, Ψάρεμα, Ιστιοπλοΐα,και wind-surfing - Άγιος Πέτρος, Κυπρί, Λιόπεσι, Μπατσί, Αγία Μαρίνα, Χρυσή Άμμος, Αγία Ελεούσα. Μερικές  αγαπημένες απομονωμένες παραλίες είναι το Βιτάλι-Γίδες,ο όρμος του Ζόρκο,Μικρή Πεζά,Πύργος,Όρμος Φελού και Ατένι.
 

I


Web & Site Design "AndrosNet Center"  Chora-Andros Tower

Email: vassilikiandros@gmail.com

Country Code for Greece is 30 Area