Vassiliki Kontou Studios                           Superferry II

ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανθος Νερατζιάς

Υλικά:

1 ποτήρι νερού πατωμένο καθαρισμένο άνθος

1 ποτήρι ζάχαρη

  (στα 5 ποτήρια ζάχαρη, 2 1/2 ποτήρια νερό)

1/2 ποτήρι νερό

3 λεμόνια στιμένα

Μαζεύουμε το άνθος από την νεραντζιά, το καθαρίζουμε καλά, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και ρίχνουμε τα άνθη νερατζιάς, μόλις βράσει. Αφήνουμε τα άνθη να βράσουν καλά και δοκιμάζοντας συχνά αν έχουν λιώσει. Μόλις αρχίσουν να λιώνουν σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο από το στιμμένο λεμόνι για να ασπρίσσουν τα άνθη και να πάρουν γεύση και οσμή, μέσα στην κατσαρόλα.

Μετά από λίγο τα ρίχνουμε σε ένα τριπητό για να στραγγίσουν. Σε λίγο, τα απλώνουμε σε μια πιατέλλα και βάζουμε νερό και το υπόλοιπο λεμόνι, ώστε να σκεπάζονται ίσα-ίσα!Μία ώρα αργότερα τα ξαναστραγγίζουμε ρίχνοντας τα στο τριπητό και μετά όπως είναι εκεί μέσα τα βάζουμε κάτω από την βρύση και τα βρέχουμε.Πριν το κάνετε αυτό, βάζετε να βράζει το νερό με την ζάχαρη, όταν βράσει ρίχνουμε το άνθος που είναι ήδη ζουλιγμένο και στραγγισμένο καλά μέσα στο βραστό νερό και το ταράζουμε με ένα κουτάλι. Μετά από ένα δεκάλεπτο, με το κουτάλι, πέρνουμε λίγο απο το σιρόπι του γλυκού και το βάζουμε σε ένα πιατάκι. Παρατηρούμε αν γίνεται πικτό σαν το μέλι, αν ναι τότε είναι έτοιμο!!Αν όχι ξανακάντε την τελευταία διαδικασία εώς ότου πήξει.

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!


Νεραντζάκι Πράσινο Γλυκό

Υλικά:

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

50 νεραντζάκια

3 λεμόνια

Μαζεύουμε το νεραντζάκι όταν γίνει μεγάλο σαν μικρό βερίκοκο . Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει και μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα νεραντζάκια και τα αφήνουμε να βράσουν!Τα δοκιμαζουμε με ενα πηρούνι, βγάζουμε ένα και το αφήνουμε να πέσει μόνο του πάλι στο νερό.Τότε τα βγάζουμε και όταν κρυώσουν , από την πλευρά που ήταν το κοτσάνι ως την απεναντι κάνουμε μια τρυπούλα . Τα βάζουμε σε κρύο νερό για 8 μέρες ,καθε μέρα αλλαζουμε το νερο και βαζουμε καθαρό για να ξεπικρίσουν.Τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τρυπιτο να στραγγίσουν. Μετά τα ρίχνουμε στο μισoδεμένο σιρόπι για να βράσουν και να δέσει το σιρόπι αρκετά. Στο τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι χύμο λεμονιού για να μην ζαχαρώσει.

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Ρόδο Τριαντάφυλλο Γλυκό Κουταλιού

Μαζευουμε το ρόδο τρεις μέρες ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε το καθαρίζουμε φύλλο φύλλο το μετράμε με νεροπότηρο ένα πατωμένο πολύ καλά ποτήρι το ίδιο ζάχαρη . Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το τριαντάφυλλο και την ζάχαρη και με τα χέρια μας τρίβουμε καλά την ζάχαρη με τα φύλλα του τριαντάφυλλου ωσπού να γίνει μια βρεγμενη μάζα δηλαδή έλιωσαν τα τριαντάφυλλα και βράχηκε η ζάχαρη τότε προσθέτουμε στα πέντε ποτήρια ζάχαρη που έχουμε βάλει δυο ποτήρια νερό. Τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν καλά, να πήξει η ζάχαρη με το ρόδο ,κατόπιν προσθέτουμε ένα νεροπότηρο λεμόνι και το τραβάμε απο την φωτιά. Το λεμόνι κάνει και το ωραίο κόκκινο χρώμα που περιμένουμε να σερβίρουμε σε βάζα, το αφήνουμε ανοιχτό για να κρυώσει και να κάνει μια κρούστα πάνω-πάνω στο βάζο για να μην χαλάσει ωσπου να το ξοδέψουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ:

*1 κιλό αστακό

*1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι

*2 μεγάλα κρεμμύδια

*1 φλιτζάνι λάδι ελίας (ή 250 γρ.)

*2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ

*αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τον αστακό, τον κόβουμε σε φέτες εκεί που είναι οι κλειδώσεις του. Τον βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) και το πιπέρι. Το σωτάρουμε από όλες τις μεριές και λίγο πριν ψηθεί ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι. Στο μεταξύ σουρώνουμε το ζουμί όπου έβρασε ο αστακός και κρατά;με τόσο όσο θα μας χρειαστεί για το πιλάφι έχοντας υπ'όψην οτι η αναλογία είναι 2 φλιτζάνια ζουμί ανά 1 ρύζι. Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί να πάρει βράση και τότε ρίχνουμε το ρύζι. Στην αρχή το ανακατεύουμε καλά για να μην σβωλιάσει και σκεπάζουμε κατόπιν την κατσαρόλα αφήνοντασ το ρύζι να βράσει μέχρι που να πιεί το ζουμί του. Σερβίρουμε το πιλάφι φορμαρισμένο σε πιατέλα και περιχύνουμε ομοιόμορφα την σάλτσα με τον αστακό.

Καλή Επιτυχία!!!!


ΤΟ ΦΑΪ ΤΟΥ ΨΑΡΑ

ΚΑΚΑΒΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο διαφορα ψάρια για βραστά

1 φλιτζάνι λάδι

1 λεμόνι

αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τα ψάρια (προτείνουμε οσο ποιο πολλά και διαφορετικά). Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το αναλογο νερό(περίπου να σκεπάζονται) και το λάδι. Μόλις βράσουν σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού στην κατσαρόλα. Ετοιμο!!!

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!


ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΗ ΦΟΥΡΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό πατατες

6 αυγά

3 λουκάνικα

3 λούζες (καπνιστό χοιρινό κρέας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε τις πατατες και τις κοβετε σε λεπτες φέτες.Τις τηγανίζετε σε μπόλικο λαδι μέχρι να ροδίσουν.Βγάζοντας τις απο το τηγανι στραγγίζετε το λάδι που έμεινε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι κόβουμε σε μικρα κομματια τα λουκανικα και τις λούζες και τα σκορπάμε στην μέση.Τα βάζουμε στο ματι της κουζινας και μεχρι να καψει το λαδι χτυπάμε τα αυγα. Μολις είναι ετοιμο ριχνουμε τις πατατες και τις περιχυνουμε με τα αυγα. Για να γυρίσουμε την φουρταλια χρησιμοποιουμε μια στρογγυλη ανοξείδωτη πιατέλα ή ενα μεγάλο πιατο. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας την 2-3 φορες ώστε να ψηθεί εσωτερικά και να ροδίσει

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!


 

Web & Site Design "AndrosNet Center"  Chora-Andros Town

Email: vassilikiandros@gmail.com

Country Code for Greece is 30 Area Code for Andros is 22820