ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΚΟΡΘΙ

 

 


 

Παραδοσιακός Αργαλιός στα Αϊδόνια

 

 

Vassiliki Kontou Studios

 

 

Superferry II

Ο όρμος Κορθίου βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ο  Δήμος Κορθίου ξεκινάει ακριβώς έξω από τον Δήμο της Άνδρου,από το χωριό του Συνετίου. Αφήνοντας τον Δήμο της Άνδρου και πριν την άφιξη σας στον Όρμο Κορθίου,θα περάσετε από τα χωριά του Βουνίου,Κοχύλου, Επισκοπείο , Γιανισέο , Λαρδιά , Χώνες και Ρογό .

Ο Όρμος Κορθίου (Ορμος) βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου.

Καθώς ταξιδεύετε νότια από τον Όρμο Κορθίου και λίγο πριν φτάσετε στο χωριό Καπαριά θα συναντήσετε τα χωριά  Αηδόνια, Μουσιώνας, Αμονακλιού, Πίσω Μεριά,Αϊπάτια.

 Κάθε χωριό είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο.

 Έχετε πολλές επιλογές από όμορφες παραλίες που προσφέροντε  για κολύμπι, ιστιοπλοΐα, wind surfing, ψάρεμα και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ. Υπάρχει μια πληθώρα από μαγαζιά, εστιατόρια και  ποικιλία νυχτερινής ζωής στο σύνολο του Δήμου.
Νερόμυλοι - Διποτάματα - Στην κοιλάδα-φαράγγι του Διποταμάτων, τρέχει ποτάμι κάτω από Γιανισέο και καταλήγει στον κόλπο του Συνετίου. Αυτή η περιοχή έχει κηρυχθεί επισήμως οικολογικός χώρος από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Καθώς περπατάτε στο δρόμο κατά μήκος της κοιλάδας-φαράγγι του Διποταμάτων θα ανακαλύψετε 22 Νερόμυλους άριστα συντηρημένους.
Κάστρο Φανερωμένης - Βόρεια του χωριού Κοχύλου - Παλαιόκαστρο (Απάνω Κάστρο ή Άνω Κάστρο).
Μοναστήρια - Εκκλησίες - Μονή Αγίας - Στενό, Μονή Παναγίας Τρομαρχιανής , Μονή Ζωοδόχου Πηγής-Φίλετρα. Στο χωριό του Άνω Κορθίου θα βρείτε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Τα περισσότερα από τα χωριά στο Κόρθι διαθέτουν πολλές μικρές εκκλησίες.
Μουσεία - στην πλατεία του Όρμου Κορθίου είναι το Δημοτικό Σχολείο.

Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Άνω Κόρθι  (που βρίσκεται ακριβώς στην στάση του λεωφορείου.) Το σχολείο της Αγίας Τριάδας ιδρύθηκε το 1821 από το μοναχό Σαμουήλ Πλασσίμη πριν την ελληνική επανάσταση. Εκεί θα βρείτε ένα μουσείο γεμάτο με βιβλιογραφία και πολύ παλιές εικόνες.
Περιστεριώνες - Βρίσκοντε σε όλο τον Δήμο Κορθίου.
Βρύσες & Πηγές γλυκού νερού  - Βρίσκοντε σε όλο τον Δήμο Κορθίου.
Μονοπάτια & Πεζοπορία- Από τον Όρμο στο Μπατσί, Από Μουσιώνα στην  Πηγή του Φίλτρα, Από Μουσιώνας-Αηδόνια στον Άγιο Ιωάννη τον Κρεμύδα , Από τον Όρμο στο Επισκοπιό , Από τον Όρμο στα Κοχύλου-Συνετί.
Κολύμπι, Ψάρεμα, Ιστιοπλοΐα,και wind-surfing - Αγία Αικατερίνη, Γριάς Το Πήδημα, Μύλος, Άγιος Ιωάννης-Κρεμύδες, Στενό, Συνετί,Λύδι & ο κόλπος της Μέλισας.

s


Web & Site Design "AndrosNet Center"  Chora-Andros Town

Email: vassilikiandros@gmail.com

Country Code for Greece is ++30